Kwantumkracht

Bij Ommer Oase zijn ook energetische behandelingen mogelijk. Reiki werd al gegeven en valt hier ook onder. Nieuw zijn de kwantumkracht behandelingen en de intentiemodule. Bij deze behandelingen wordt gewerkt met energie en energetische informatie. Hoewel de werking van energie steeds meer wetenschappelijk kan worden aangetoond blijft het voor de meeste mensen een beetje “zweverig”.  Omdat het vaak letterlijk ons verstand te boven gaat. Wij mensen willen graag alles kunnen begrijpen en verklaren. Ik eigenlijk ook maar inmiddels accepteer ik dat dat niet echt lukt. Het weten en het vertrouwen dat het werkt groeit naarmate je je erin verdiept en er daadwerkelijk mee aan de slag gaat. Het bewijs vind ik in de ervaringen en effecten van deze behandelingen. In de meeste gevallen geen quick-fix oplossingen maar een start van een (bewustwordings)proces waar structurele verbeteringen van klachten kunnen optreden. Zoals bij alle holistische en natuurgeneeskundige behandelingen gaat het om de aanpak van de oorzaak en niet om symptoombestrijding. De insteek voor Ommer oase is “met beide voeten op de grond”.  Mijn wens is om deze manier van behandelingen geven uit de zweverige hoek te halen en toegankelijk voor iedereen te maken. Het liefst met een vleugje humor en luchtigheid en vooral met de boodschap “verwonder je”.

 Waarom KwantumKracht bij Ommer Oase

Al een aantal jaar ben ik geïnteresseerd in het begrip kwantumveld. Voor mij betekent dit het energetische veld in ons en om ons heen wat oneindig is. “Het bevat alle informatie van alles wat er is geweest, nu is en nog zal gebeuren. Het wordt ook wel het veld van alle mogelijkheden genoemd. Vanuit intentie kun je met dit veld werken. Alle informatie komt naar je toe als je er om vraagt. Via dit kwantumveld zijn we ook allemaal met elkaar verbonden” (van www.kwantumkracht.nl). Voor mij is het kwantumveld iets magisch en heeft mijn kijk op het leven positief veranderd. Het stemt me hoopvol want alles is mogelijk. 

Het magische zit hem in meerdere aspecten, namelijk dat echt alles uit trillingen/energie bestaat (ook het onzichtbare zoals gedachten en woorden), dat door beïnvloeding alles kan veranderen (het toverstokje), dat alles blijft bestaan in de vorm van informatie omdat energie niet kan verdwijnen. En dat er dus een veld is waar alle informatie “opgeslagen” ligt. En tenslotte ook dat we nu wel iets weten maar tegelijkertijd ook nog steeds heel weinig omdat het met het verstand moeilijk te bevatten is.

Kwantumkracht is een energetische behandelmethode die ons onderbewustzijn aanspreekt. Het is ontwikkeld door Alice van den Berg en Marjolein van der Burgt  Voor mij is dit het toverstokje. Niks zweverigs maar gelukkig met een nuchtere insteek. Dat laatste betekent voor mij dat iedereen het kan en je er geen speciale gave voor hoeft te hebben. Zo bijzonder dat we in staat zijn ons te verbinden met het kwantumveld. Dat we door intentie, gedachten en woorden energie kunnen beïnvloeden waarmee we veranderingen teweeg kunnen brengen. 

Kwantumfysica

Kwantumkracht behandelingen zijn gebaseerd op de kwantumfysica. Dit is de wetenschap die zegt dat alles uit licht en informatie bestaat. Alles bestaat uit kleine deeltjes die op een bepaalde frequentie met elkaar in trilling zijn. Deze trillingen vormen een alomvattend energieveld, het kwantumveld. Dit veld is een onuitputtelijke bron van energie en informatie. Het is ons brein, hart en ons geheugen. Het is zelfs een eeuwige blauwdruk van de hele wereld, Dit veld is de kracht die uiteindelijk bepaalt of wij gezond of ziek zijn en het is deze kracht waarmee we verbinding moeten krijgen om te kunnen genezen. Via het kwantumveld is alles en iedereen met elkaar verbonden. Ons onderbewustzijn is verbonden met dit veld.

Bewustzijn

In dit verband is ook het bewustzijn belangrijk. Een begrip waar vele disciplines al enige tijd over buigen. Bewustzijn wordt omschreven als het overdenken van indrukken uit de buitenwereld (weten van wat je ziet, hoort of voelt en daarover kunnen vertellen) of op eigen psychische processen (weten van wat er in je omgaat en daarover kunt vertellen). Bewustzijn is het vermogen om te kunnen ervaren en waarnemen, oftewel een beleving of besef hebben van jezelf en de omgeving.

Het onderbewuste

Alles wat we ooit hebben meegemaakt ligt opgeslagen in ons onderbewuste. Ons onderbewuste stuurt ons gedrag, gevoel en onze gezondheid voor zo’n 95%. Hoe meer bewustzijn we krijgen op hoe we onbewust gestuurd worden, hoe meer invloed we kunnen uitoefenen op ons leven. 

Kwantumkracht behandelingen: Kwantum Reset en Kwantum Reis

Kwantum Reset

De Kwantum Reset is een proces waarbij je hele energiesysteem opgeschoond en gereset wordt. Dit omvat de aura en chakra’s die ook verbonden worden met de hormoonklieren of organen en hun werking. Het lichaam ruimt blokkades op. Dit kan ter plekke gebeuren maar ook geleidelijk in de dagen en weken erna. Jouw systeem bepaalt de snelheid en wat het los laat.

Bij deze behandeling lig je comfortabel op de bank. We maken verbinding met het kwantumveld en vervolgens gaan we met woorden en intentie het hele energiesysteem langs. Woorden en intentie zijn trillingen. Je cellen reageren erop.

Tijdens de behandeling kun je van alles ervaren en soms ook helemaal niets. Dat laatste betekent niet dat er niks gebeurt. Zelfs als je in slaap valt werkt het door. Vaak worden sensaties als schokjes en tintelingen gevoeld. Ook worden vaak sensaties rondom ogen en in het hoofd gevoeld. Allemaal een teken dat je in proces bent zoals we dat mooi noemen.

Nadien voel je je meestal ontspannen en rustig.

Kwantum Reis

Met de Kwantum Reis wordt ingezoomd op een specifiek thema welke gebaseerd is op lichamelijke, emotionele en psychische klachten. We zetten deze klachten om naar een diepe wens. De juiste formulering van de klachten en wens is belangrijk. We testen samen welke formulering het beste bij jou past. Vervolgens maken we verbinding met het kwantumveld en volgt een protocol in woorden. En ja ik weet dat dit een beetje zweverig overkomt maar mijn uitnodiging is om dit gewoon over je heen te laten komen en dit te ervaren. Het uitgangspunt is dat diep in jou een weten (ziel en hogere zelf) is waar de oorzaak van klachten ligt en wat er moet gebeuren. Het mooie is dat we dit met ons verstand niet hoeven te weten of te verklaren maar dat we het kwantumveld het werk laten doen. Net als bij de reset kan er direct een effect zijn maar meestal wordt een helingsproces gestart die nog dagen en weken door kan werken.

Wanneer zou je voor Kwantumkracht behandelingen kunnen kiezen?

Deze behandelingen kunnen altijd, ook als je niet direct klachten ervaart. Het levert vaak een diepe ontspanning op en een licht gevoel. Dit komt omdat je energiehuishouding wordt opgeschoond. Dit werkt dan juist weer preventief. Maar zeker als je al lang met klachten loopt en de huisarts niet echt meer wat voor je kan doen, behalve dan je medicatie geven voor vaak de symptomen, is het zeer de moeite waard.

Maar dan mis ik de aanraking
Als je voor een energetische behandeling kiest mis je mogelijk de aanraking in de vorm van massage. Massages werken ook heel ontspannend en helend maar op een ander niveau. Er zijn aantrekkelijke combi behandelingen mogelijk. Zie hiervoor het online boekingsprogramma.

De intentiemodule
Dit is een laagdrempelige manier om het werken met intentie en gedachtenkracht in een behandeling te verwerken. Hierdoor krijgt de behandeling naast ontspanning een diepere werking op je innerlijk. Eigenlijk zetten we hier ook iets uit in het kwantumveld. Een proces wordt opgang gebracht. De module kan naar wens klein of wat uitgebreider zijn. 

De volledige module bestaat uit:
* het uitspreken van een intentie, verlangen of doel en/of het trekken van een inzichtkaart.
* inhaleren van een etherische olie welke is afgestemd op de intentie.
* muziek afstemmen op bepaalde frequentie, ook weer ondersteunend bij intentie.
* tijdens aanvang van een massage luisteren naar een meditatie uit de Meditation Moments app. Hierbij zal meestal worden gekozen voor een meditatie van ca 10 tot max 20 minuten. Dit doen we in overleg en naar behoefte.

Kijk bij Wellness voor de behandelingen (zie knop hieronder).

Boek je behandeling online via de knop hieronder.

Kijk ook eens op www.kwantumkracht.nl. Hier heb ik de training gevolgd. Veel van bovengenoemde informatie komt dan ook hier vandaan.